Frågor och svar om vaccinationserbjudandet
När får jag erbjudandet?
Du får erbjudandet en gång per Agria Hundras Extra försäkrad hund och försäkringsår. Du får erbjudandet i Mitt Agria ungefär 6 månader efter nyteckning eller förnyelse.
Var hittar jag erbjudandet?
Erbjudandet hittar du i Mitt Agria ca 6 månader efter nyteckning eller förnyelse. När du får erbjudandet kommer du också få ett mejl eller sms som berättar att du har ett nytt erbjudande att ta del av.
Jag har redan vaccinerat min hund, kan jag använda erbjudandet i efterhand?
Nej, Agria ersätter inte vaccinationer i efterhand utan för att ta del av erbjudandet ska det användas i Mitt Agria på kliniken i samband med att vaccinationen ges. Vid eventuella felaktigheter som uppstår på plats ringer kliniken till oss för att lösa erbjudandet över telefon istället.
Hur använder jag erbjudandet?
När du fått ett erbjudande om vaccination mot kennelhosta följer du dessa steg för att använda erbjudandet:
- Boka vaccination eller gå på drop-in hos en av våra anslutna kliniker. Här hittar du hela listan av anslutna kliniker
- Uppge att det gäller en kostnadsfri vaccination mot kennelhosta genom Agria Djurförsäkring vid bokning.
- Visa upp erbjudandet, som finns i Mitt Agria på agria.se, på din telefon eller annan enhet.
- Klinikpersonal säkerställer, genom att kontrollera chipnummer, att erbjudandet gäller för hunden som ska vaccineras.
- På plats hos kliniken fyller ni i "Klinik-kod" som personalen uppger, och klickar på "Hämta klinik".
- Bekräfta koden för att aktivera erbjudandet om en kostnadsfri vaccination mot kennelhosta.
Vid bokat men uteblivet besök kan kliniken debitera dig i enlighet med klinikens rutiner.
På vilka kliniker kan erbjudandet användas?
Med erjbudandet kan du vaccinera din hund mot kennelhosta hos någon av våra anslutna veterinärkliniker.
Kan en familjemedlem använda erbjudandet?
Erbjudandet kan inte överlåtas men om en familjemedlem besöker veterinärkliniken i ditt ställe och kan uppvisa vaccinationserbjudandet som du fått i Mitt Agria kan det nyttjas, även om du själv inte är på plats.Tänk på att all information och funktionalitet som finns i Mitt Agria blir tillgängligt för den du delar dina inloggningsuppgifter med.
Vilka typer av vaccin mot kennelhosta ingår i erbjudandet?
Erbjudandet gäller en dos av vaccin mot kennelhosta och omfattar samtliga typer av vaccin på den anslutna klinik du väljer. Det är upp till veterinären att bedöma om din hund kan vaccineras samt avgöra vilket preparat som anses lämpligast för din hund.
Min hund ska vaccineras mot mer än kennelhosta, hur gör jag då?
Om du vaccinerar din hund mot andra sjukdomar än kennelhosta vid besöket gäller erbjudandet endast kostnaden för den del som avser vaccination mot kennelhosta. Andra kostnader som uppkommer vid vaccinationstillfället bekostar du som kund själv till kliniken.
Kan jag ge bort erbjudandet till någon annan?
Erbjudandet kan ej överlåtas till annan person eller annan hund. Erbjudandet är personligt och gäller bara dig som försäkringstagare med angiven hund.
Hur länge gäller erbjudandet?
Erbjudandet är giltigt i tio månader från utfärdandedatum, men upphör omedelbart att gälla om din försäkring Agria Hundras Extra avslutas (oavsett orsak) under giltighetsperioden. Detsamma gäller om du under giltighetsperioden ändrar din försäkring till en annan försäkringsprodukt.
Vem kontaktar jag om frågor och klagomål kring utförandet av vaccinationen?
Agria kan inte hållas ansvarig för utförandet av vaccinationen, om du har frågor eller klagomål kring utförandet vänder du dig direkt till aktuell klinik.
Vad händer om jag uteblir från ett bokat vaccinationsbesök?
Om du bokar en vaccinationstid men uteblir från besöket, kan du behöva betala för besöket i enlighet med klinikens rutiner. Ditt vaccinationserbjudande kommer inte nyttjas vid ett uteblivet besök.
Kan jag byta ut erbjudandet mot annan veterinärtjänst, vara eller pengar?
Nej, erbjudandet kan inte bytas mot andra vaccinationer, tjänster, varor eller pengar.
Varför kan jag inte använda erbjudandet hos kliniken jag brukar gå till?
Vi är öppna för att samarbeta med alla kliniker i Sverige, kliniken i fråga får gärna kontakta oss om de är intresserade av att ingå i vårt vaccinationsnätverk. Vissa kliniker kan också ha avböjt att ingå i nätverket av olika orsaker. Du kan också tipsa oss via mejl om du vill att vi tar kontakt med en specifik klinik.
Varför ingår vaccination mot kennelhosta i försäkringen Agria Hundras Extra?
Vi tycker att det är viktigt att förebygga sjukdom och skada. Kennelhosta är en vanlig sjukdom, men som inte ingår i det grundläggande vaccinationsprogrammet för hund. Med erbjudande om vaccination tror vi att fler kommer att vaccinera sina hundar, och på så sätt minska risken för allvarliga sjukdomsfall och smittspridning.
Vanliga frågor om kennelhosta
Vad är kennelhosta?
Kennelhosta är ett samlingsnamn av smittämnen, bakterier och/eller virus, som var för sig eller tillsammans orsakar luftvägsinfektion hos hund. Det kan orsakas av flera olika sorters smittämnen, de vanligaste är hundens parainfluensavirus typ-2 (CPiV-2) och hundens respiratoriska coronavirus (CRCoV).
Hur smittar kennelhosta?
Det kan smitta vid direktkontakt, hosta eller nysningar men även genom föremål så som skålar eller leksaker. Smittan sprids snabbt via exempelvis hundtäta promenadstråk, rastgårdar, hunddagis och tävlingar där många hundar vistas.
Varför ska jag vaccinera min hund mot kennelhosta?
Hundar som vistas i hundrika miljöer rekommenderas att vaccineras. Framför allt kan yngre och äldre hundar drabbas hårt och bli mycket sjuka, de kan även få lunginflammation som följd. En vaccinerad hund kan fortfarande drabbas av kennelhosta, men får i regel lindrigare symtom.
När och hur ofta ska hunden vaccineras mot kennelhosta?
Vaccination mot kennelhosta görs årligen. Se FASS rekommendationer.
Är kennelhosta farligt?
De allra flesta hundar tillfrisknar utan behandling inom några veckor. Man bör dock dagligen ta tempen på sin hund. Vuxna i övrigt friska hundar klarar sig i regel bättre än yngre och äldre hundar. Om hundens allmäntillstånd påverkas på så sätt att tempen stiger (normal kroppstemperatur är 38-39 grader) eller om hunden blir trött och dålig måste du uppsöka din veterinär. En komplikation till kennelhosta kan bli att hunden får lunginflammation som orsakas av en sekundärinfektion av bakterier.
Har du frågor om erbjudandet?
Kontakta oss om du har frågor om vaccinationserbjudandet.