Vanliga orsaker till veterinärbesök för Jack Russel Terrier

  • Mag- och tarmsymtom
  • Neoplasi
  • Skador

Kräkningar och diarré är vanliga orsaker till veterinärbesök för Jack Russel Terrier, precis som för många andra raser. Neoplasi, som är nummer tre på listan kan exempelvis handla om tumörer i huden. Skada, som är nummer tre på listan kan exempelvis handla om kloskador och sårskador.

Jack Russel Terrier jämfört med andra raser

Jack Russel Terrier besöker veterinären mer sällan än jämförelsegruppen Alla Raser. Jämfört med gruppen Alla Raser så har Jack Russel Terrier fler veterinärvårdsbesök för kloskador, juvertumör och symtom från levern än för jämförelsegruppen Alla Raser. Indelningen Alla Raser är en hopslagning av Alla Rasers samlade statistik jämfört mot Jack Russel Terrier.

Frekvensen av veterinärbesök mellan åren 2016-2021 för Jack Russel Terrier jämfört med gruppen Alla Raser:

Frekvensen av veterinärbesök mellan åren 2016-2021 för Jack Russel Terrier jämfört med gruppen Alla Raser:


Sällan förekommande diagnoser hos Jack Russel Terrier

  • Komplikation till operation
  • Öra
  • Rörelseapparaten

Många raser har diagnoser som är vanligare i rasen, men också diagnoser som är mindre vanliga. Jämfört med gruppen Alla Raser så besöker Jack Russel Terrier veterinären mer sällan för diagnoser som är relaterade till komplikationer till operation, symtom från öron eller rörelseapparaten.

Statistik för Jack Russel Terrier

Jack Russel Terrier är en populär hundras och många Jack Russel Terrier är försäkrade i Agria, det innebär att statistiken är omfattande och tillförlitlig.

Jack russell terrierns vanligaste (och mindre vanliga) sjukdomar och skador 2011-2016

Vill du veta mer om jack russell terrier?

Är du intresserad av att läsa mer om jack russell terrier? I vår artikel om jack russel terriern hittar du mer information om rasen. Där får du bland annat koll på rasens egenskaper, sjukdomar och skador.

Mer om jack russel terrier

Om Agria Breed Profiles

Antal veterinärbesök för varje hundras jämförs med hur vanlig diagnosen är för gruppen ”Alla Raser”. Underlaget bygger på de hundar som besökt veterinär och använt sin djurförsäkring under perioden 2016-2021.

Frekvensen är beräknad på hund-År-under-Risk (ÅUR) vilket avser den tid som varje hund varit försäkrad under perioden 2016–2021. En hund som varit försäkrad i ett år genererar 1,0 ÅUR, en hund försäkrad i ett halvår genererar 0,5 ÅUR. Frekvenser anges som antal hundar som registrerat en händelse (veterinärvård eller dödsfall) per 10 000 ÅUR. En hund som har fler än en händelse inom en diagnoskategori räknas endast en gång per kategori, men räknas separat inom varje ny diagnoskategori. Kategorier där färre än 8 hundar råkat ut för en ersättningsbar skada (veterinärvård eller dödsfall) redovisas inte. En ras kan innehålla flera pälsslag- eller storleksvarianter.

Agria Breed Profiles är baserad på data från Agria Djurförsäkring som speglar hälsostatusen hos våra svenska hundar. Det primära målet avseende Breed Profiles är att tillhandahålla underlag för svenska rasklubbar i deras hälsoarbete inom sina raser. De första profilerna överlämnades till Svenska kennelklubben och de olika rasklubbarna 2002 och omfattade åren 1995–2002. Därefter har Agria presenterat fyra uppdateringar; 1995–2006 (cirka 100 raser), 2006–2011 (cirka 130 raser), 2011–2016 (cirka 180 raser) och denna version 2016-2021 (cirka 180 raser).

Mer om Agria Breed Profiles