– Det är ett gäng med fina meriter, potential och driv att nå framtida mästerskap säger Anna Freskgård, som är mentor för stipendiaterna i Agria Fälttävlansakademi.
För tredje året arrangeras Agria Fälttävlansakademi – en utbildningssatsning för att lyfta unga, lovande fälttävlansryttare till mästerskapsnivå. Men också ett sätt för Agria att sprida budskapet om allsidig träning och gott hästmannaskap.
– För att lyckas inom fälttävlan krävs allsidig träning, god hästkunskap och att både häst och ryttare är i bra form. Viktiga delar för fler friska och hållbara hästar, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring.
Teori och praktik varvas
Årets sex stipendiater i Agria Fälttävlansakademi samlas för avsuttna träffar ungefär en gång per månad med individuell coachning, träningslära för hållbara hästar, mental träning och ryttarträning, samt uppsuttna pass där fälttävlans alla moment slipas.
– Tanken är att akademin blir det extra komplement som lyfter ungdomarna mot mästerskapsnivå. Nu när vi går in på tredje året stipendiater kan vi se att ryttarna i de tidigare årskullarna verkligen nått sina mål med fina mästerskapsresultat. Det här är en riktigt bra grupp med stipendiater som det ska bli roligt att jobba med under året, säger Anna Freskgård, som är mentor och leder akademin.
Annas roll är att under det kommande året vara mentor, bidra med kunskap och finslipa detaljer. Stipendiaterna fortsätter att träna i sin vanliga miljö parallellt med akademin. Agria Fälttävlansakademi är helt kostnadsfri för stipendiaterna.
Stipendiaterna till Agria Fälttävlansakademi 2022-2023 är:
Sarah Dyplin, 22 år från Avesta
Elin Lanned, 19 år från Sjötofta
Jenny Glebenius, 24 år från Bromma
Amanda Richardsson, 23 år från Säter
Maya Andersson Gouveia, 22 år från Uppsala
Isabel Pettersson, 19 år från Västerås